måndag 13 februari 2012

Äntligen fisk

Under hösten har det blivit väldigt få tillfällen vi har ätit fisk hemma, men nu när vi blivit duktiga på att veckohandla och skriva veckomenyer så lyckas jag smyga in fiskar i maten, till storskatts förtret ; )

Bjuder på bild och recept på en otroligt lättlagad och väldigt god laxrätt


1-1,5 laxfilé per person
saft av en halv citron
lite salt
ca 1 dl sweet chili
0,5 dl cashewnötter

Ta ut fisken en timme innan tillagning, lägg på ett fat och pressa över citronen (den kommer bli lite vit)
Ugnen på 225 grader
Salta lätt och pensla på ca hälften av sweet chilin
In i ugnen i 4 minuter
Pensla på med resterande sås samt strö över cashewnötterna
In i ugnen igen, 4-10 minuter beroende på ugnen

Jag serverar till fisken couscous med ärtor och persilja samt en sallad med persikor

Fungerar för både stora och små. Viran älskade maten (hon fick en fisk utan nötterna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar